10. Györgyfalvi Népzene és Néptánctábor

10. Györgyfalvi népzene és néptánctábor

2022. július 17–24.

 

A tábor a györgyfalvi néptáncok, népdalok és népzene valamint a közeli Szopor(tanya) és Hóstát népies dalai iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. A táborozók napi két alkalommal részesülnek képzésben, az oktatás három – korosztály szerinti csoportban zajlik (gyerekek, ifjak, felnőttek). A tábori képzés hitelességét a szakképzett és elismert oktatóink mellett az is kiegészíti, hogy az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak a falubeli hagyományőrzőkkel.

 

Célcsoport: minden korosztály (16 éves kor alatt csak szülői kísérettel fogadunk gyerekeket).

Programpontok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás, kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos hajfonási tehnika oktatás, múzeumlátogatás, vendégségben egy hagyományőrző portáján (feláras választható program), túrázás (Gömbkövek nyomában, Natúr-vellnesz), esti táncházak és a szombat esti gálaműsor.         

Táncoktatók: Both József és Gulyás Anna valamint  Király Sándor és Jaskó Anita Ozmonda.

 

Népdaloktatás györgyfalvi, szopori, hóstáti és kolozsvári polgárosuló munkásosztály népdalait oktatja Jaskó Anita Ozmonda

Tábori zenészek: Tormási Elek, Rácz Vilmos, Marjovszky Endre, Mirza Miklós, Farkas Lóri, Varga Dávid

Részvételi díj:

710 RON (kb. 60.000 Ft.)

A részvételi díj magába foglalja az ellátást – reggeli, kétfogásos ebéd, meleg vacsora – az oktatás díját és a tábor rendezvényein való részvételt.

Szállás díja:

6-8 ágyas vendégházas szállás a Bethlen-házban 45 RON/Fő/éj (kb. 3800 Ft.)

kétágyas vendégházas szálláslehetőségek (amennyiben ezt választja, kérjük külön foglaljon a szállásadónál a következő oldalak egyikén található telefonszámon):

sátorozóhelyet ingyen biztosítunk, sátorról a résztvevők gondoskodnak

 

A részvételi díj nem tartalmazza a szállítást Kolozsvárról Györgyfalvára.

Jelentkezési forma: online az alábbi űrlap kitöltésével.

 

A helyek száma korlátozott ezért a jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni. A jelentkezés megerősítése érdekében ajánljuk minden táborozónak, hogy banki utalással fizessen be előleget vagy a táborozás teljes összegét. Fizetési szándékát kérem jelezze a lenti űrlap megfelelő részén.

 

 

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát.

Kapcsolat: Kun István +36 304 176 610, +40 751 796 487 falukutja@gmail.com

A tábort a györgyfalvi Falu Kútja Egyesület szervezi.

Nincsenek hozzászólások

Leave your comment

Back to Top