7. Györgyfalvi Népzene és Néptánctábor

7. Györgyfalvbi népzene és néptánctábor

2017. július 16–23.

 

A tábor a györgyfalvi néptáncok, népdalok és népzene valamint a közeli Szopor(tanya) és Hóstát népies dalai iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. A táborozók napi két alkalommal részesülnek képzésben, az oktatás három – korosztály szerinti csoportban zajlik (gyerekek, ifjak, felnőttek). A tábori képzés autenticitását a szakképzett és elismert oktatóink mellett az is kiegészíti, hogy az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak falubeli hagyományőrzőkkel.

 

Célcsoport: minden korosztály (16 éves kor alatt csak szülői kísérettel fogadunk gyerekeket).

Programpontok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás (igény szerint), kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos hajfonási tehnika oktatás (pikás hajfonás), múzeumlátogatás, túrázás (Gömbkövek nzomában, Natúr-vellnesz), esti táncházak és a syombat esti gálaműsor.     

Táncoktatók: a felnőtt csoport oktatóki Busai Norbert és Busai Zsuzsanna, az ifjúsági csoportot pedig Király Sándor és Pap Johanna oktatja.

Népdaloktatás györgyfalvi, szopori, hóstáti és kolozsvári polgárosuló munkásosztály népdalaiból

Tábori zenészek: Römer Ádám (hegedű), Horváth Balázs (hegedű), Csonka Balázs (harmonika), Rácz Vilmos (brácsa), Marjovszky Endre (nagybőgő) és barátaik.

Részvételi díj:

360 RON (kb. 25.000 Ft.) sátoros részvétel esetén*

500 RON (kb. 35.000 Ft.) vendégházas szállás igényléssel**

640 RON (kb. 45.000 Ft.) kétágyas vendégházas szoba igényléssel

*sátorról a résztvevők gondoskodnak

**kétcsillagos vendégház többágyas szobákkal

 

A részvételi díj magába foglalja az ellátást – reggeli, kétfogásos ebéd, meleg vacsora – az oktatás díját, a tábor rendezvényein való részvételt, valamint a sátoros vagy vendégházas szállást. A részvételi díj nem tartalmazza a szállítást Kolozsvárról Györgyfalvára.

Jelentkezési forma: online az alábbi űrlap kitöltésével.

 

A helyek száma korlátozott ezért a jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni. A jelentkezés megerősítése érdekében ajánljuk minden táborozónak, hogy banki utalással fizessen be előleget vagy a táborozás teljes összegét. Fizetési szándékát kérem jelezze a lenti űrlap megfelelő részén.

 

 

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát.

Kapcsolat: Nagy Ákos +40 746 200 268, Kun István +36 304 176 610falukutja@gmail.com

A tábort a györgyfalvi Falu Kútja Egyesület szervezi.

Nincsenek hozzászólások

Leave your comment

Back to Top