9. Györgyfalvi Népzene és Néptánctábor

9. Györgyfalvi népzene és néptánctábor

2019. július 14–21.

 

A tábor a györgyfalvi néptáncok, népdalok és népzene valamint a közeli Szopor(tanya) és Hóstát népies dalai iránt érdeklődők számára nyújt tanulási lehetőséget. A táborozók napi két alkalommal részesülnek képzésben, az oktatás három – korosztály szerinti csoportban zajlik (gyerekek, ifjak, felnőttek). A tábori képzés autenticitását a szakképzett és elismert oktatóink mellett az is kiegészíti, hogy az esti táncházakban a táborozók együtt mulathatnak a falubeliekkel.

 

Célcsoport: minden korosztály (16 éves kor alatt csak szülői kísérettel fogadunk gyerekeket).

Programpontok: néptáncoktatás, népdaloktatás, népzeneoktatás, kézműves foglalkozás (gyerekek számára), hagyományos hajfonási tehnika oktatás, múzeumlátogatás, túrázás (Gömbkövek nyomában, Natúr-vellnesz), esti táncházak és a szombat esti gálaműsor.         

Táncoktatók: a felnőtt csoport oktatói Gyémánt Ádám a Népművészet Ifjú Mestere, Aranysarkantyús táncos, néptáncpedagógus és Farkas Fanni a Népművészet Ifjú Mestere, kétszeres Aranygyöngyös táncos, a Magyar Állami Népi Együttes táncosa, az ifjúsági csoportot pedig Király Sándor és Pap Johanna oktatja.

 

Népdaloktatás györgyfalvi, szopori, hóstáti és kolozsvári polgárosuló munkásosztály népdalai

Tábori zenészek: Römer Banda

Részvételi díj:

450 RON (kb. 30.000 Ft.)

Szállás díja:

6-8 ágyas vendégházas szállás a Bethlen-házban 32 RON/Fő/éj (kb. 2200 Ft.) MEGTELT!

kétágyas vendégházas szálláslehetőségek (amennyiben ezt választja, kérjük külön foglaljon a szállásadónál a következő oldalak egyikén található telefonszámon):

sátorozóhelyet ingyen biztosítunk, sátorról a résztvevők gondoskodnak

 

A részvételi díj magába foglalja az ellátást – reggeli, kétfogásos ebéd, meleg vacsora – az oktatás díját és a tábor rendezvényein való részvételt.

A részvételi díj nem tartalmazza a szállítást Kolozsvárról Györgyfalvára.

Jelentkezési forma: online az alábbi űrlap kitöltésével.

 

A helyek száma korlátozott ezért a jelentkezőket a jelentkezés sorrendjében tudjuk fogadni. A jelentkezés megerősítése érdekében ajánljuk minden táborozónak, hogy banki utalással fizessen be előleget vagy a táborozás teljes összegét. Fizetési szándékát kérem jelezze a lenti űrlap megfelelő részén.

 

 

A szervezők fenntartják a programváltoztatás jogát.

Kapcsolat: Nagy Ákos +40 746 200 268, Kun István +36 304 176 610falukutja@gmail.com

A tábort a györgyfalvi Falu Kútja Egyesület szervezi.

Nincsenek hozzászólások

Leave your comment

Back to Top